Jehněčí s omáčkou česnekovou
45 min.
Ingredience
- 450gramůJehněčí kýta
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOlej sezamový
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 0,5lžičkaPepř sečuánský
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4stroužkyČesnek
- 60gramůKaštany vodní
- 1kusPaprika zelená
- 1lžíceOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
553 mg
Cukr
471 mg
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na kousky, v misce smícháme půl lžíce sezamového oleje, lžíci sójové omáčky, čínské rýžové víno a sečuánský pepř. Touto směsí polijeme maso, promícháme a necháme půl hodiny marinovat.
- 2Rozehřejeme ve woku rostlinný olej a dáme smažit rozetřený česnek a maso i s marinádou. Smažíme 3 minuty. Přidáme rozčtvrcené vodní kaštany a pokrájenou papriku a minutu smažíme, přidáme zbývající sójovou omáčku, vinný ocet a promícháme. Přidáme sezamový olej a povaříme za neustálého míchání dvě minuty.
- 3Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.