Jehněčí s omáčkou houbovou
15 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 350gramůJehněčí maso
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3stroužkyČesnek
- 1kusPórek
- 175gramůŽampiony čerstvé
- 0,5lžičkaOlej sezamový
- 4lžíceOmáčka sojová světlá
- 3lžíceVíno rýžové čínské
- 3lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaChilli omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na nudličky pokrájíme maso. Rozehřejeme olej v předehřátém woku, přidáme jehněčí nudličky, pokrájený pórek, rozetřený česnek a smažíme 3 minuty za stálého míchání.
- 2V misce smícháme Solamyl, čínské rýžové víno, sójovou omáčku, vodu a chilli omáčku. Vznikne nám omáčka.
- 3Do woku přidáme pokrájené žampiony a minutu smažíme. Vmícháme připravenou omáčku a povaříme cca 3 minuty.
- 4Zastříkneme sezamovým olejem a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.