Jehněčí s worcestrem a kořením
85 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 400gramůZelenina kořenová
- 300mililitrůBujón hovězí
- 1kusWorcester (worcesterská omáčka)
- 2kusyCibule
- 1lžičkaMouka bramborová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 800gramůJehněčí kýta
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50mililitrůVoda pitná
- 1hrstMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
50 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso zavážeme do rolády, vetřeme do něho sůl a pepř, na oleji rychle opečeme a vložíme do pekáče.
- 2Tam maso obložíme nakrájenou zeleninou, nasekanou mátou, pokapeme horkým tukem, podlijeme bujonem a pečeme na 220 stupňů C asi jednu hodinu do červena. Pak ho necháme deset minut odpočinout. Výpek přecedíme, přidáme worcester, moučku, 50 ml studené vody a smetanu. Směs promícháme a jednu minutu povaříme.
- 3Maso podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.