Jehněčí se špenátem a s jarní cibulkou

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
65 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté jehněčí maso (bez kostí) dáme vařit vcelku do osolené vody.
  • 2
    Poloměkké maso vyjmeme a necháme vychladnout, potom ho pokrájíme na větší kostky. Vývar nevyléváme, budeme ho potřebovat.
  • 3
    Špenátové listy zbavíme stonků, dobře omyjeme a pokrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mladou zelenou cibuli pokrájíme na kolečka.
  • 4
    V hrnci si rozehřejeme olej, dáme na něj všechnu cibuli, maso, špenát, mletou červenou papriku, sůl, pepř a vše spolu krátce orestujeme. Poté přilijeme horký vývar, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme do změknutí masa. Když je maso měkké, přidáme rozkvedlanou mouku v trošce vody, promícháme a krátce povaříme.
  • 5
    Podle chuti dosolíme.
  • 6
    Servírujeme tak, že na každou porci si lžící nabíráme podle chuti bílý jogurt.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.