Jehněčí se špenátem a s jarní cibulkou
120 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramJehněčí maso
- 6kusůCibulka jarní
- 1,5decilitryOlej olivový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5litrJogurt bílý
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10decilitrůVývar jehněčí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
65 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté jehněčí maso (bez kostí) dáme vařit vcelku do osolené vody.
- 2Poloměkké maso vyjmeme a necháme vychladnout, potom ho pokrájíme na větší kostky. Vývar nevyléváme, budeme ho potřebovat.
- 3Špenátové listy zbavíme stonků, dobře omyjeme a pokrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mladou zelenou cibuli pokrájíme na kolečka.
- 4V hrnci si rozehřejeme olej, dáme na něj všechnu cibuli, maso, špenát, mletou červenou papriku, sůl, pepř a vše spolu krátce orestujeme. Poté přilijeme horký vývar, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme do změknutí masa. Když je maso měkké, přidáme rozkvedlanou mouku v trošce vody, promícháme a krátce povaříme.
- 5Podle chuti dosolíme.
- 6Servírujeme tak, že na každou porci si lžící nabíráme podle chuti bílý jogurt.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.