Jehněčí sekaný řízek na másle
55 min.
Ingredience
- 60gramůVejce slepičí
- 1gramMuškátový květ
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 600mililitrůVoda pitná
- 60gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 750gramůJehněčí maso
- 150gramůŽemle tuková
- 10gramůCitrony
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
283 mg
Cukr
46 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso opláchneme a najemno umeleme spolu se žemlí namočenou ve smetaně. Osolíme, okořeníme, přidáme jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu, vejce a vše dobře promícháme.
- 2Ze vzniklé hmoty pomocí mouky tvarujeme oválné řízky o tloušťce cca 10mm.
- 3Řízky klademe do pekáče vytřeného tukem a v horké troubě je prudčeji opečeme.
- 4Po opečení je obrátíme, zastříkneme vodou a za občasného přelévání vzniklou šťávou je pod poklicí dusíme.
- 5Nakonec udušené řízky vyjmeme, šťávu procedíme, buď ji rozředíme nebo odvaříme, přisolíme, zjemníme máslem a nalijeme na řízky, které ve šťávě ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.