Jehněčí sekaný řízek na másle

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
283 mg
Cukr
46 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso opláchneme a najemno umeleme spolu se žemlí namočenou ve smetaně. Osolíme, okořeníme, přidáme jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu, vejce a vše dobře promícháme.
  • 2
    Ze vzniklé hmoty pomocí mouky tvarujeme oválné řízky o tloušťce cca 10mm.
  • 3
    Řízky klademe do pekáče vytřeného tukem a v horké troubě je prudčeji opečeme.
  • 4
    Po opečení je obrátíme, zastříkneme vodou a za občasného přelévání vzniklou šťávou je pod poklicí dusíme.
  • 5
    Nakonec udušené řízky vyjmeme, šťávu procedíme, buď ji rozředíme nebo odvaříme, přisolíme, zjemníme máslem a nalijeme na řízky, které ve šťávě ještě krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.