Jehněčí směs s cizrnou
40 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaHarissa pasta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůPórek
- 4kusyTuřín
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 250mililitrůVoda pitná
- 400mililitrůProtlak rajčatový sterilovaný
- 200gramůFazolové lusky
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusLimetka
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
36 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
10 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Připravíme všechny suroviny. Maso nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a pórek na kolečka. Tuříny oloupeme a rozčtvrtíme.
- 2Ve wok pánvi rozpálíme olej a dáme smažit za občasného promíchání maso s prolisovaným česnekem. Po dvou minutách přidáme houby, ochutíme Harissa pastou, solí a pepřem dle vlastní chuti. Dvě minuty smažíme, poté dáme včetně masa stranou.
- 3Do pánve teď vložíme scezenou cizrnu, tuřín, vše zalijeme vodou a rajčatovým protlakem. Zakryjeme pokličkou a necháme pět minut dusit. Po pěti minutách přidáme maso a žampiony, necháme dusit dalších pět minut.
- 4Na závěr zahustíme smetanou, přidáme šťávu z limetky (včetně nastrouhané kůry), lusky hrášku, popřípadě dochutíme solí a pepřem. Podusíme další tři minuty a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.