Jehněčí špízy s jogurtovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 50gramůOlej slunečnicový
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůKoriandr čerstvý
- 250gramůJogurt bílý
- 150gramůOkurka salátová
- 15gramůMáta
- 200gramůCibule
- 200gramůRajčata soudková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso z jehněčí kýty nakrájíme na kostky, vsypeme do misky, zalijeme olejem, citronovou šťávou, přidáme posekané lístky koriandru, sůl, pepř, důkladně promícháme, aby se maso v marinádě obalilo a necháme aspoň 1 hodinu uležet. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.
- 2Na jehly střídavě napichujeme maso, cibuli a rajčata. Grilujeme na venkovním grilu nebo v troubě zhruba 10 minut.
- 3Do jogurtu vmícháme nastrouhanou okurku, posekané lístky máty a grilované špízy v této omáčce namáčíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.