Jehněčí špízy s jogurtovou omáčkou

20 min.
Gruzie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z jehněčí kýty nakrájíme na kostky, vsypeme do misky, zalijeme olejem, citronovou šťávou, přidáme posekané lístky koriandru, sůl, pepř, důkladně promícháme, aby se maso v marinádě obalilo a necháme aspoň 1 hodinu uležet. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.
  • 2
    Na jehly střídavě napichujeme maso, cibuli a rajčata. Grilujeme na venkovním grilu nebo v troubě zhruba 10 minut.
  • 3
    Do jogurtu vmícháme nastrouhanou okurku, posekané lístky máty a grilované špízy v této omáčce namáčíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.