Jehněčí špízy v kořeněné marinádě
32 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí maso
- Na marinádu
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 2lžičkyOregano
- 2lžičkyPetržel - nať
- 2kusyBobkový list
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
37 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
417 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso očistíme, zbavíme tuku a nakrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme na jemno, bylinky nasekáme nadrobno, bobkové listy rozdrtíme. V míse promícháme suroviny na marinádu, přidáme maso a pečlivě promícháme. Pod fólií necháme maso alespoň 2 hodiny marinovat.
- 2Marinované maso napícháme na jehly, položíme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě zapékáme zhruba 12 minut ze všech stran. Během pečení obracíme a potíráme zbývající marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.