Jehněčí v kysaném mléce
120 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 4decilitryVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kilogramJehněčí maso
- 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
- 4kusyVejce slepičí
- 1litrMléko kefírové
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
44 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
460 mg
Postup přípravy
- 1Umyté jehněčí maso pokrájíme na menší kusy a dáme do pekáče.Posypeme sladkou a pálivou paprikou, osolíme, opepříme, zalijeme olejem a vodou. Vše promícháme a dáme péct pod pokrývku do vyhřáté trouby.
- 2Pečeme při 200 °C, občas promícháme a pokud je voda vyvařená, přilijeme 1-2 dl vody znovu.
- 3Když je maso měkké, v kysaném mléku (nebo jogurtu) rozmícháme hladkou mouku, vejce a osolíme podle chuti.
- 4Krátce před dopečením jogurtovou zálivkou polijeme maso a posypeme nadrobno pokrájenou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.