Jehněčí v kysaném mléce

120 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceSůl
    • 1lžícePetržel - nať
    • 4decilitryVoda pitná
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 1kilogramJehněčí maso
    • 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1litrMléko kefírové
    • 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5lžičkaPepř bílý
    • 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
44 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
460 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Umyté jehněčí maso pokrájíme na menší kusy a dáme do pekáče.Posypeme sladkou a pálivou paprikou, osolíme, opepříme, zalijeme olejem a vodou. Vše promícháme a dáme péct pod pokrývku do vyhřáté trouby.
  • 2
    Pečeme při 200 °C, občas promícháme a pokud je voda vyvařená, přilijeme 1-2 dl vody znovu.
  • 3
    Když je maso měkké, v kysaném mléku (nebo jogurtu) rozmícháme hladkou mouku, vejce a osolíme podle chuti.
  • 4
    Krátce před dopečením jogurtovou zálivkou polijeme maso a posypeme nadrobno pokrájenou zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.