Jehněčí žebírka s cibulovým pyré
50 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 4kusyJehněčí žebírka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusyJablka
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
65 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a na polovině másla mírně osmahneme. Přidáme loupaná, na plátky nakrájená jablka zbavená jádřinců. Osolíme, podlijeme trochou vývaru a rozvaříme na pyré. Dochutíme rajčatovým protlakem, citronovou šťávou a cukrem.
- 2Omytá, po okrajích naříznutá žebírka naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi.
- 3Měkká žebírka upravíme na nahřáté talíře. Olej z pánve slijeme, přidáme zbylé máslo, podlijeme, osolíme a krátce povaříme. Na žebírka rozdělíme pyré a přelijeme vroucí šťávou.
- 4Podáváme s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.