Jehněčí žebírka s cibulovým pyré

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
65 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a na polovině másla mírně osmahneme. Přidáme loupaná, na plátky nakrájená jablka zbavená jádřinců. Osolíme, podlijeme trochou vývaru a rozvaříme na pyré. Dochutíme rajčatovým protlakem, citronovou šťávou a cukrem.
  • 2
    Omytá, po okrajích naříznutá žebírka naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi.
  • 3
    Měkká žebírka upravíme na nahřáté talíře. Olej z pánve slijeme, přidáme zbylé máslo, podlijeme, osolíme a krátce povaříme. Na žebírka rozdělíme pyré a přelijeme vroucí šťávou.
  • 4
    Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.