Jelení guláš

110 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2709 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
274 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou plec bez kostí nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji dosklovita, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji do světlehněda. Nakonec osmahneme osolené a opepřené kousky masa. Přisypeme papriku, majoránku, tymián, přidáme citronovou kůru i šťávu a nasekané kapary. Vše podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme do poloměkka.
  • 2
    Když je šťáva téměř vysmahlá, zaprášíme ji moukou, přidáme kyselou smetanu a tolik vývaru, aby vznikla přiměřeně hustá omáčka. Maso dusíme pod pokličkou doměkka.
  • 3
    Podáváme s houskovými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.