Jelení guláš
110 min.
Ingredience
- 600gramůJelení maso
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaKapary sterilované
- 2kusyCibule
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCitrony
- 0,13litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2709 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
274 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou plec bez kostí nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji dosklovita, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji do světlehněda. Nakonec osmahneme osolené a opepřené kousky masa. Přisypeme papriku, majoránku, tymián, přidáme citronovou kůru i šťávu a nasekané kapary. Vše podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme do poloměkka.
- 2Když je šťáva téměř vysmahlá, zaprášíme ji moukou, přidáme kyselou smetanu a tolik vývaru, aby vznikla přiměřeně hustá omáčka. Maso dusíme pod pokličkou doměkka.
- 3Podáváme s houskovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.