Jelení guláš na celeru
110 min.
Ingredience
- 900gramůJelení maso
- 100gramůCibule
- 50gramůMrkev kořen
- 250gramůCeler bulvový
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyTymián sušený
- 3gramyNové koření mleté
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 25gramůJíška hotová tmavá
- 600gramůBrambory vařené
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
26 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a odblaněné maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, mrkev a oškrábaný celer nastrouháme nahrubo.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme na něm cibuli, přisypeme mrkev, celer, krátce osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, mletým novým kořením, trochu osmažíme, podlijeme troškou vývaru a dusíme za občasného podlévání téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme.
- 3Guláš podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.