Jelení guláš na houbách
75 min.
Ingredience
- 800gramůJelení maso
- 175gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceCalvados
- 400gramůOpěnka měnlivá
- 0,5lžičkaMajoránka
- 0,75litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
34 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme a necháme oschnout. Špek nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme na větší pánvi, vyjmeme a odložíme. Maso následně prudce osmažíme v tuku ze špeku. Cibuli zbavíme slupek, nakrájíme na kolečka, přidáme je k masu a necháme smažit 1 minutu. Následně zalijeme vývarem a podusíme na mírném ohni zhruba 1 hodinu.
- 2Zatímco se dusí maso, opláchneme majoránku, necháme ji oschnout, několik lístků odložíme a zbytek nasekáme nadrobno. Houby pečlivě očistíme a osmahneme na přepuštěném másle. Vše poté společně se špekem zamícháme do guláše.
- 3Mouku zamícháme s trochou vody a zahustíme guláš. Guláš důkladně vaříme 5 minut, občas zamícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Přilijeme zakysanou smetanu a calvados a pečlivě zamícháme. Nalijeme do talířů, ozdobíme majoránkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.