Jelení guláš rychlý
55 min.
Ingredience
- 900gramůJelení kýta
- 200gramůCibule
- 20gramůFeferony
- 150gramůLečo sterilované
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 180gramůSýr Eidam cihla 30%
- 500mililitrůVoda pitná
- 300gramůRohlíky bílé
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso z jelení kýty nakrájíme na menší kostičky nebo na nudličky, osolíme a lehce opepříme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka a lusk nasekáme na jemno, lečo scedíme, sýr nastrouháme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme maso, zprudka orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přidáme lečo, feferonku, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Guláš rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.
- 3Guláš podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.