Jelení guláš s brusinkami
120 min.
Ingredience
- Guláš
- 1000gramůJelení maso
- 200gramůSlanina vepřová
- 50gramůSádlo škvařené
- 300gramůCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 30gramůJíška instantní
- 120gramůKompot brusinkový
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 8gramůČesnek sušený
- Nálev
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
31 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné a očištěné jelení maso nakrájíme na kostky, vložíme do misky, zalijeme bílým vínem, přisypeme nahrubo pokrájenou cibuli, nové koření, bobkový list, jalovec, tymián, celý pepř, necháme několik hodin uležet. Nejlépe přes noc.
- 2Druhý den oloupeme cibuli, rozkrájíme ji nadrobno, slaninu na kostičky. V hrnci rozehřejeme kousek sádla, přisypeme kostičky slaniny a rozškvaříme. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme naložené maso, osmažíme, osolíme, opepříme, podlijeme nálevem z misky včetně cibule, jen nepřidáváme koření z nálevu. Posypeme mletou paprikou, sušeným mletým česnekem a dusíme téměř do měkka. V případě potřeby podléváme horkou vodou. Zahustíme instantní jíškou, přilijeme brusinkový kompot, dodusíme, podle chuti dosolíme a odstavíme.
- 3Podáváme s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.