Jelení guláš s brusinkami

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
31 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné a očištěné jelení maso nakrájíme na kostky, vložíme do misky, zalijeme bílým vínem, přisypeme nahrubo pokrájenou cibuli, nové koření, bobkový list, jalovec, tymián, celý pepř, necháme několik hodin uležet. Nejlépe přes noc.
  • 2
    Druhý den oloupeme cibuli, rozkrájíme ji nadrobno, slaninu na kostičky. V hrnci rozehřejeme kousek sádla, přisypeme kostičky slaniny a rozškvaříme. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme naložené maso, osmažíme, osolíme, opepříme, podlijeme nálevem z misky včetně cibule, jen nepřidáváme koření z nálevu. Posypeme mletou paprikou, sušeným mletým česnekem a dusíme téměř do měkka. V případě potřeby podléváme horkou vodou. Zahustíme instantní jíškou, přilijeme brusinkový kompot, dodusíme, podle chuti dosolíme a odstavíme.
  • 3
    Podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.