Jelení guláš s kapary

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné jelení maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na drobné kostičky.
  • 2
    V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmažíme do růžova, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě a jakmile se šťáva vydusí na tuk, posypeme hladkou moukou, promícháme, podlijeme vývarem z kostí, přidáme kapary a zvolna dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec zjemníme zakysanou smetanou, provaříme, ochutíme citronovou šťávou a odstavíme.
  • 3
    Guláš podáváme s plátky bílé veky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.