Jelení guláš s kapary
110 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení maso
- 150gramůSlanina vepřová
- 400gramůCibule
- 800mililitrůVývar z hovězích kostí
- 150gramůZakysaná smetana
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 300gramůVeka
- 60gramůKapary
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné jelení maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na drobné kostičky.
- 2V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmažíme do růžova, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě a jakmile se šťáva vydusí na tuk, posypeme hladkou moukou, promícháme, podlijeme vývarem z kostí, přidáme kapary a zvolna dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec zjemníme zakysanou smetanou, provaříme, ochutíme citronovou šťávou a odstavíme.
- 3Guláš podáváme s plátky bílé veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.