Jelení guláš s klobásou
120 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení maso
- 300gramůCibule
- 80gramůSádlo škvařené
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůKlobása uzená
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůPaprika červená
- 100gramůPórek
- 30gramůJíška instantní
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 600gramůBrambory vařené
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
36 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné a očištěné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, pikantní klobásu na kolečka, pórek na tenké plátky, žampiony také na plátky, papriku bez jádřince na tenké proužky.
- 2V hrnci zpěníme na sádle cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a za občasného podlévání vodou zvolna dusíme do měkka. Na vedlejší plotýnce v pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme plátky žampionů a kolečka klobásy, osmahneme, přidáme pórek, papriku, orestujeme a přimícháme do guláše. Zahustíme tmavou jíškou, ještě krátce povaříme a odstavíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme. Guláš chutná nejlépe až druhý den, kdy se rozleží chutě klobásy a žampionů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.