Jelení guláš se švestkami
120 min.
Ingredience
- 100gramůMrkev kořen
- 20mililitrůVíno jablečné
- 3gramySkořice mletá
- 20mililitrůOlej olivový
- 1000gramůJelení maso
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůCibule
- 40gramůCeler bulvový
- 3kusyBobkový list
- 500mililitrůVíno červené
- 100gramůPerník
- 100gramůŠvestky sušené
- 20gramůProtlak rajčatový
- 1lžičkaJalovec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
11 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky namočíme do jablečného vína, přidáme skořici.
- 2V pekáči rozehřejeme olej a maso důkladně smažíme asi 5 minut, osolíme ho a opepříme.
- 3Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a smažíme asi 5 minut. Přidáme rajčatový protlak, bobkový list a jalovčinky. Mícháme 2 minuty a přilijeme červené víno. Asi 10 minut vaříme na prudkém ohni. Přilijeme 1 l vody, přivedeme k varu, vaříme na středním ohni bez pokličky asi 1 hodinu.
- 4Maso a zeleninu vyjmeme. Zeleninu propasírujeme sítem a přidáme ji k masu. Uložíme do tepla. Perník nastrouháme, vmícháme do omáčky a necháme ho rozpustit.
- 5Maso se zeleninou vrátíme do omáčky a přidáme namočené švestky. Vše krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.