Jelení guláš zapečený s batáty

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
11 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jelení maso nakrájíme na středně velké kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, batáty oškrábeme, nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky a řapíkatý celer na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, přimícháme žampiony, celer, lístky tymiánu, zalijeme vínem, vývarem a zvolna dusíme asi 45 minut.
  • 2
    Mezitím vložíme do rendlíku batáty, zalijeme vodou a povaříme 15 minut doměkka. Scedíme, vložíme do mísy, přidáme hořčici, strouhanou pomerančovou kůru, šťávu, podle chuti sůl, pepř a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
  • 3
    Guláš zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, přendáme do pekáčku, zakryjeme batátovou kaší, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.