Jelení guláš zapečený s batáty
100 min.
Ingredience
- 600gramůJelení plec
- 200gramůCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůCeler řapíkatý
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 15gramůTymián čerstvý
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 300mililitrůVíno červené
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 15gramůSolamyl
- 800gramůBrambory sladké (Batáty)
- 900mililitrůVoda pitná
- 15gramůHořčice Bornier - hrubozrnná
- 25gramůPomerančová kůra
- 40mililitrůPomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
11 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Jelení maso nakrájíme na středně velké kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, batáty oškrábeme, nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky a řapíkatý celer na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, přimícháme žampiony, celer, lístky tymiánu, zalijeme vínem, vývarem a zvolna dusíme asi 45 minut.
- 2Mezitím vložíme do rendlíku batáty, zalijeme vodou a povaříme 15 minut doměkka. Scedíme, vložíme do mísy, přidáme hořčici, strouhanou pomerančovou kůru, šťávu, podle chuti sůl, pepř a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
- 3Guláš zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, přendáme do pekáčku, zakryjeme batátovou kaší, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.