Jelení hřbet na smetaně

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
44 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý jelení hřbet protkneme částí slaniny a osolíme.
  • 2
    Na pekáč vložíme zbylou slaninu, máslo, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a vše osmahneme. Přidáme maso a zprudka je opečeme, podlijeme trochou vývaru a dusíme.
  • 3
    Když je maso poloměkké, zaprášíme omáčku moukou, přidáme všechno koření a přilijeme citronovou šťávu. Maso dopečeme v troubě.
  • 4
    Nakonec přilijeme smetanu, krátce provaříme a omáčku přecedíme.
  • 5
    Měkké maso naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.