Jelení hřbet na smetaně
115 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůJelení maso
- 1lžičkaSůl
- 4kusyNové koření celé
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusBobkový list
- 100gramůSlanina vepřová
- 80gramůMáslo čerstvé
- 250gramůZelenina kořenová
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3kusyJalovec
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
44 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý jelení hřbet protkneme částí slaniny a osolíme.
- 2Na pekáč vložíme zbylou slaninu, máslo, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a vše osmahneme. Přidáme maso a zprudka je opečeme, podlijeme trochou vývaru a dusíme.
- 3Když je maso poloměkké, zaprášíme omáčku moukou, přidáme všechno koření a přilijeme citronovou šťávu. Maso dopečeme v troubě.
- 4Nakonec přilijeme smetanu, krátce provaříme a omáčku přecedíme.
- 5Měkké maso naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.