Jelení játra podle nimroda
40 min.
Ingredience
- 600gramůJátra jelení
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůVepřový bok uzený
- 150gramůCibule
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytá a očištěná játra pokrájíme na plátky a lehce obalíme v mouce. Z oloupané cibule nakrájíme kolečka.
- 2Játra smažíme na másle z každé strany asi 3 minuty dorůžova. Potom je osolíme a opepříme, vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Do tuku vložíme uzený bůček, smažíme 3 minuty a vyjmeme.
- 3Cibuli smažíme do zlatova ve výpeku. Přidáme osmažená játra, na ně rozložíme osmažený bůček a pokrm podáváme v pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.