Jelení kýta dušená
60 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej stolní
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůSlanina vepřová
- 200gramůZakysaná smetana
- 1500gramůJelení kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
892 kcal
Bílkoviny
118 g
Tuky
39 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kýtu osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji, podlijeme trochou vývaru.
- 2Následně kýtu obalíme špekem, přikryjeme pokličkou a necháme dusit doměkka. (Přibližně 20 minut)
- 3Poté maso vyjmeme a do šťávy přilijeme zbytek vývaru, necháme projít varem.
- 4Přilijeme smetanu a ochutíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.