Jelení ledviny na brandy
50 min.
Ingredience
- 40mililitrůBrandy
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyŠalotka
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 600gramůJehněčí vnitřnosti
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
31 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
414 mg
Cukr
489 mg
Postup přípravy
- 1Ledviny před přípravou necháme 4 hodiny máčet ve vodě. Poté odblaníme, rozčtvrtíme a očistíme. Poté dáme do zavíratelné nádoby, zalijeme brandy, uzavřeme a dáme na 24 hodin do chladu marinovat. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
- 2Máslo rozehřejeme a ledviny poprášené moukou na něm osmažíme, poté dáme stranou. Do pánve s tukem přisypeme šalotku, přilijeme zbytek marinády, vývar a smetanu. Vaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Maso servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.