Jelení maso s brusinkovu omáčkou a skořicovými hruškami
90 min.
Ingredience
- 800gramůJelení maso
- 500mililitrůVíno červené
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 40mililitrůMartell cognac
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 150gramůKompot brusinkový
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 400gramůHrušky
- 400mililitrůVíno bílé
- 50gramůCukr skořicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
16 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykoštěné jelení maso vložíme do hrnce s rozpáleným máslem a zprudka osmahneme ze všech stran, podlijeme červeným vínem, vývarem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
- 2Maso vyjmeme, necháme okapat, do šťávy nalijeme brusinkový kompot, krátce povaříme a odstavíme. Zakápneme citronovou šťávou, koňakem a rozmixujeme dohladka. Hrušky omyjeme, rozpůlíme, krátce povaříme v bílém víně, necháme okapat a ještě horké obalíme ve skořicovém cukru.
- 3Na talíře nalijeme brusinkovou omáčku, do ní vložíme jelení maso nakrájené na plátky, doplníme půlkami skořicových hrušek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.