Jelení medailonky se žampiony
40 min.
Ingredience
- 800gramůJelení maso
- 100gramůSlanina vepřová
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 2decilitryVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůKečup
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
41 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
395 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z očištěné, vykostěné a omyté jelení kýty nebo hřbetu nakrájíme přes vlákno plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji.
- 2Do výpeku vložíme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony a přilijeme kečup a červené víno. Vše krátce podusíme.
- 3Do šťávy vložíme na chvíli opečené medailonky a jen prohřejeme.
- 4Podáváme na nahřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo opečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.