Jelení plátky na slanině
60 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení kýta
- 200gramůSlanina vepřová
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4gramyJalovec
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 480gramůKnedlík kynutý
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
38 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na 6 plátků, polovinu slaniny nakrájíme na tenké plátky, polovinu na klínky a plátky masa prošpikujeme. Maso osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, osmažíme z obou stan v pánvi na másle.
- 2Dno pekáčku vysteleme plátky slaniny, na ně vyskládáme plátky masa, podlijeme smetanou, zalijeme máslem z pánve a dáme do trouby péct. V průběhu pečení podléváme podle potřeby vodou.
- 3Upečené maso s omáčkou upravíme na talíře a podáváme s knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.