Jelení plátky na smetaně
90 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení kýta
- 150gramůVepřový bok uzený
- 40gramůJíška hotová světlá
- 150gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 60gramůOkurky nakládané
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1kusMasox
- 480gramůKnedlík kynutý
- 100mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
31 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
106 mg
Postup přípravy
- 1Jelení kýtu bez kosti odblaníme, uzený bok z poloviny nakrájíme na klínky a maso bůčkem prošpikujeme. Zbytek uzeného bůčku nakrájíme na drobné kostičky, kyselé okurky nastrouháme nahrubo.
- 2V pánvi rozpálíme olej a maso osmahneme ze všech stran. Přendáme do pekáčku, kostičky bůčku osmažíme na zbylém oleji v pánvi a přidáme k masu. Osolíme, opepříme, přidáme okurky, podlijeme troškou vody, přidáme kostku masoxu, pekáček vložíme do trouby a za občasného podlévání vodou pečeme doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, vrátíme do pekáčku, vypečenou šťávu zjemníme smetanou, zahustíme světlou jíškou, provaříme a odstavíme.
- 3Plátky masa upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.