Jelení plátky na smetaně

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
31 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
106 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jelení kýtu bez kosti odblaníme, uzený bok z poloviny nakrájíme na klínky a maso bůčkem prošpikujeme. Zbytek uzeného bůčku nakrájíme na drobné kostičky, kyselé okurky nastrouháme nahrubo.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a maso osmahneme ze všech stran. Přendáme do pekáčku, kostičky bůčku osmažíme na zbylém oleji v pánvi a přidáme k masu. Osolíme, opepříme, přidáme okurky, podlijeme troškou vody, přidáme kostku masoxu, pekáček vložíme do trouby a za občasného podlévání vodou pečeme doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, vrátíme do pekáčku, vypečenou šťávu zjemníme smetanou, zahustíme světlou jíškou, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Plátky masa upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.