Jelení plátky na víně

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
40 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a 2 minuty opékáme. Přihodíme nakrájenou cibuli, bobkový list, tymián a barevný pepř a za stálého míchání restujeme asi 8 minut.Zalijeme červeným vínem a na mírném ohni povaříme asi 10 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu. Přidáme vývar a necháme 20 minut povařit.
  • 2
    V pekáči zatím rozpálíme olej, plátky masa naklepeme, nasolíme, opepříme a opečeme 4 minuty z každé strany. Maso zabalíme do alobalu a pečeme v troubě 10 minut, v průběhu maso jednou otočíme. Vyndáme z trouby a necháme zabalené 5 minut odpočinout.
  • 3
    Do omáčky přidáme malinový ocet a omáčku podle potřeby povaříme, musí mít konzistenci jako sirup. Do odstavené vmícháme nastrouhanou čokoládu, osolíme, opepříme a necháme čokoládu rozpustit.
  • 4
    Plátky masa rozdělíme na jednotlivé talíře a doplníme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.