Jelení plátky na víně
75 min.
Ingredience
- 150gramůSlanina vepřová
- 50mililitrůOlej olivový
- 200gramůCibule
- 10gramůTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 5gramůPepř 4 barev
- 4decilitryVíno červené
- 1litrVývar drůbeží
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 600gramůJelení maso
- 5mililitrůOcet malinový
- 20gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
40 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a 2 minuty opékáme. Přihodíme nakrájenou cibuli, bobkový list, tymián a barevný pepř a za stálého míchání restujeme asi 8 minut.Zalijeme červeným vínem a na mírném ohni povaříme asi 10 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu. Přidáme vývar a necháme 20 minut povařit.
- 2V pekáči zatím rozpálíme olej, plátky masa naklepeme, nasolíme, opepříme a opečeme 4 minuty z každé strany. Maso zabalíme do alobalu a pečeme v troubě 10 minut, v průběhu maso jednou otočíme. Vyndáme z trouby a necháme zabalené 5 minut odpočinout.
- 3Do omáčky přidáme malinový ocet a omáčku podle potřeby povaříme, musí mít konzistenci jako sirup. Do odstavené vmícháme nastrouhanou čokoládu, osolíme, opepříme a necháme čokoládu rozpustit.
- 4Plátky masa rozdělíme na jednotlivé talíře a doplníme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.