Jelení plátky na žampionech

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
31 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, žampiony na plátečky. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přiložíme plátky masa a osmažíme z obou stran.
  • 2
    Maso vyjmeme, do pánve přidáme zbytek másla, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přisypeme žampiony, krátce orestujeme, okmínujeme, podlijeme vodou, vrátíme do pánve plátky masa a zvolna dusíme doměkka. Zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou, dochutíme citronovou šťávou, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Plátky masa podáváme v omáčce a doplníme bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.