Jelení plátky na žampionech
60 min.
Ingredience
- 900gramůJelení kýta
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůJíška instantní
- 80gramůCibule
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 2gramyKmín drcený
- 300gramůZakysaná smetana
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 300gramůRohlíky bílé
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
31 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, žampiony na plátečky. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přiložíme plátky masa a osmažíme z obou stran.
- 2Maso vyjmeme, do pánve přidáme zbytek másla, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přisypeme žampiony, krátce orestujeme, okmínujeme, podlijeme vodou, vrátíme do pánve plátky masa a zvolna dusíme doměkka. Zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou, dochutíme citronovou šťávou, provaříme a odstavíme.
- 3Plátky masa podáváme v omáčce a doplníme bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.