Jelení plátky s houbovou omáčkou
70 min.
Ingredience
- 1000gramůJelení kýta
- 300gramůHouby čerstvé
- 30gramůHouby sušené
- 80gramůKlobása uzená
- 60gramůCibule
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 5gramůKoření grilovací
- 30gramůJíška instantní
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 100gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
30 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
424 mg
Postup přípravy
- 1Jelení maso z odblaněné kýty nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Čerstvé nebo mražené houby nakrájíme na plátečky, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek, klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, na oleji v pánvi osmahneme cibuli s klobásou a houbami, přendáme do hrnce, přiložíme maso, zalijeme trochou vody, přisypeme houbový prášek a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec zahustíme jíškou, zjemníme smetanou, ještě krátce povaříme a odstavíme. Plátky masa s houbovou omáčkou podáváme s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.