Jelení plec na slanině
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůJelení plec
- 2lžíceVíno červené
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej rostlinný
- 50gramůSlanina vepřová
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
474 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou jelení plec svážeme nití do tvaru válečku, pokapeme olejem a citronovou šťávou a necháme do druhého dne v chladničce.
- 2Připravené maso osušíme, obalíme v hladké mouce a vložíme do menšího kastrolu. Pokryjeme plátky oloupané cibule, plátky slaniny, zalijeme marinádou, vínem a v mírně vyhřáté troubě zvolna upečeme doměkka.
- 3Během pečení maso podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
- 4Podáváme s dušenou rýží a rybízovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.