Jelení plec na slanině

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
474 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou jelení plec svážeme nití do tvaru válečku, pokapeme olejem a citronovou šťávou a necháme do druhého dne v chladničce.
  • 2
    Připravené maso osušíme, obalíme v hladké mouce a vložíme do menšího kastrolu. Pokryjeme plátky oloupané cibule, plátky slaniny, zalijeme marinádou, vínem a v mírně vyhřáté troubě zvolna upečeme doměkka.
  • 3
    Během pečení maso podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
  • 4
    Podáváme s dušenou rýží a rybízovým kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.