Jelení plec s játry

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
780 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso vykostíme, cibuli rozkrájíme nadrobno, játra odblaníme a omyjeme.
  • 2
    V kastrolu na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, vložíme maso i játra, opepříme, zasypeme kmínem, orestujeme, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
  • 3
    Hotové maso i játra vyjmeme.
  • 4
    Do šťávy zašleháme jíšku a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Poté omáčku přecedíme, vmícháme hrubě nastrouhaná játra, naporcované maso, osolíme a provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.