Jelení plec s játry
100 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJelení plec
- 250gramůJátra jelení
- 2kusyCibule
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na jíšku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
780 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso vykostíme, cibuli rozkrájíme nadrobno, játra odblaníme a omyjeme.
- 2V kastrolu na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, vložíme maso i játra, opepříme, zasypeme kmínem, orestujeme, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- 3Hotové maso i játra vyjmeme.
- 4Do šťávy zašleháme jíšku a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Poté omáčku přecedíme, vmícháme hrubě nastrouhaná játra, naporcované maso, osolíme a provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.