Jelení ragú s brokolicí
80 min.
Ingredience
- 600gramůJelení maso
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůVíno červené
- 3lžícePomerančová šťáva
- 3špetkySůl
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyJalovec
- 300gramůBrokolice
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jelení maso vložíme do litru vroucí vody a vaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a na míse necháme vychladnout, poté nakrájíme na větší kousky.
- 2Do půl litru vroucí vody dáme vařit brokolici do měkka. Poté ji prolijeme studenou vodou, necháme řádně okapat, rozebereme na růžičky.
- 3V hlubokém rendlíku na másle s olejem smažíme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme koření, mouku, smažíme světlou jíšku. Do hotové jíšky zašleháme 300 ml vývaru z masa a alespoň čtvrt hodiny vaříme. Poté přimícháme víno, šťávu z pomeranče, ještě povaříme a osolíme.
- 4Do hotové omáčky vložíme maso, brokolici a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.