Jelení ragú s brokolicí a ovocem
80 min.
Ingredience
- 700gramůJelení maso
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůVíno červené
- 3lžícePomerančová šťáva
- 3špetkySůl
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyJalovec
- 300gramůBrokolice
- 1lžíceKompot brusinkový
- 1kusMandarinky
- 4plátkyJablka
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Uvařené jelení maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a na míse necháme vychladnout, poté nakrájíme na větší kousky.
- 2Do horké vody dáme vařit brokolici do měkka. Poté ji prolijeme studenou vodou, necháme řádně okapat a rozebereme na růžičky.
- 3V hlubokém rendlíku na másle s olejem smažíme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme koření, mouku a smažíme světlou jíšku. Do hotové jíšky zašleháme vývar z masa, alespoň čtvrt hodiny vaříme. Přimícháme víno, šťávu z pomeranče, kompotovaná jablka, brusinky a mandarinku bez jader, kterou jsme nakrájeli na menší kousky, ještě povaříme a osolíme.
- 4Do hotové omáčky vložíme maso, brokolici a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.