Jelení řízky na smetaně
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaJalovec
- 600gramůJelení kýta
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
461 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné maso nakrájíme na řízky, naklepeme, posypeme pepřem a nadrceným jalovcem. Pokapeme lžící oleje, necháme 48 hodin nakřehnout v chladničce.
- 2Řízky osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřáté talíře.
- 3Olej od pečení slijeme, přidáme máslo a oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, poprášíme moukou, osmahneme. Zalijeme vínem, rozmícháme, přivedeme k varu. Do vařící šťávy vlijeme smetanu a prohřejeme.
- 4Šťávou přelijeme řízky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.