Jelení řízky se šípkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 600gramůJelení kýta
- 1,5lžičkyDivočina
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůVíno červené
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 80gramůMarmeláda šípková
- 80gramůAnglická slanina
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
34 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
742 mg
Cukr
388 mg
Postup přípravy
- 1Jelení kýtu očistíme, rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Takto připravené řízky zakapeme olejem a pod fólií necháme několik hodin marinovat.
- 2Marinované řízky osmažíme zprudka na zbylém oleji (můžeme přilít i olej z marinády) z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vsypeme mouku, zarestujeme, zašleháme víno s vývarem, vmícháme šípkovou marmeládu a směs na mírném plameni za častého míchání provaříme.
- 3V mezičase osmažíme plátky slaniny do křupava a položíme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.
- 4Řízky podáváme přelité šípkovou omáčkou a ozdobené slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.