Jelení řízky se šípkovou omáčkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600gramůJelení kýta
    • 1,5lžičkyDivočina
    • 40gramůMouka pšeničná hladká
    • 250mililitrůVíno červené
    • 100mililitrůVývar zeleninový
    • 80gramůMarmeláda šípková
    • 80gramůAnglická slanina
    • 0,25lžičkaPepř černý mletý
    • 80mililitrůOlej rostlinný
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
34 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
742 mg
Cukr
388 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jelení kýtu očistíme, rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Takto připravené řízky zakapeme olejem a pod fólií necháme několik hodin marinovat.
  • 2
    Marinované řízky osmažíme zprudka na zbylém oleji (můžeme přilít i olej z marinády) z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vsypeme mouku, zarestujeme, zašleháme víno s vývarem, vmícháme šípkovou marmeládu a směs na mírném plameni za častého míchání provaříme.
  • 3
    V mezičase osmažíme plátky slaniny do křupava a položíme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.
  • 4
    Řízky podáváme přelité šípkovou omáčkou a ozdobené slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.