Jelení řízky v jalovcové omáčce
40 min.
Ingredience
- 600gramůJelení maso
- 200gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůTuk
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 2centilitryStará myslivecká
- 12kusůJalovec
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
53 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
51 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou kýtu nakrájíme na řízky, okraje lehce nařízneme a maso naklepeme. Protkneme slaninou, osolíme, opepříme a po jedné straně obalíme v mouce. Řízky vložíme pomoučenou stranou do horkého tuku a prudce opečeme, obrátíme a zprudka dopečeme.
- 2Tuk slijeme, na 30g másla zpěníme tlučený jalovec, zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme 1/8l smetany a vývarem. Vše povaříme, dochutíme pálenkou a bez vaření necháme táhnout asi 3 minuty.
- 3Podáváme s nudlemi a brusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.