Jelení roláda
135 min.
Ingredience
- 150gramůMeruňky sušené
- 1000gramůJelení maso
- 75mililitrůVíno bílé
- 1kusKapusta hlávková
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 3kusyCibule
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
20 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
9 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Z vykostěné jelení kýty seřízneme nízký větší plát. Do masa vetřeme pepř a uložíme na hodinu do chladničky.
- 2Plát masa rozložíme a osolíme. Poklademe na něj ovařené listy kapusty, sušené meruňky, nakrájené na kostičky a namočené ve víně, maso stočíme do rolády. Převážeme nití a zprudka opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji. Přidáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli, osmahneme, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 105 minut.
- 3Roládu vyjmeme, do vydušené šťávy přidáme smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a omáčku přecedíme.
- 4Roládu podáváme nakrájenou na plátky s omáčkou a bramborovými haluškami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.