Jelení roláda

135 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
20 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
9 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vykostěné jelení kýty seřízneme nízký větší plát. Do masa vetřeme pepř a uložíme na hodinu do chladničky.
  • 2
    Plát masa rozložíme a osolíme. Poklademe na něj ovařené listy kapusty, sušené meruňky, nakrájené na kostičky a namočené ve víně, maso stočíme do rolády. Převážeme nití a zprudka opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji. Přidáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli, osmahneme, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 105 minut.
  • 3
    Roládu vyjmeme, do vydušené šťávy přidáme smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a omáčku přecedíme.
  • 4
    Roládu podáváme nakrájenou na plátky s omáčkou a bramborovými haluškami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.