Jelení steak s brusinkovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůCukr třtinový
- 600mililitrůVíno červené
- 4lžíceBrusinky
- 600gramůJelení maso
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
4 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
848 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Jelení kýtu rozporcujeme na 4 plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Položíme na suchou rozpálenou pánev, jakmile pustí krev otočíme a opékáme doměkka.
- 2Mezitím necháme v kastrolu zkaramelizovat cukr, zalijeme vínem a přidáme brusinky. Na mírném ohni za stálého míchání několik minut provaříme, dokud se část tekutiny neodpaří. Odstavíme jakmile začne omáčka houstnout.
- 3Hotové maso rozdělíme na nahřáté talíře, přelijme omáčkou, dozdobíme brusinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.