Jelení steak s bylinkovým máslem
30 min.
Ingredience
- 800gramůJelení maso
- 5gramůPepř černý mletý
- 120gramůSlanina vepřová
- 5gramůSůl
- 120gramůMáslo bylinkové
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
44 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
331 mg
Vápník
12 mg
Postup přípravy
- 1Podle potřeby zbavíme steaky tuku a šlach. Maso lehce naklepeme, opepříme a protkneme špekem.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, steaky osmažíme. Čím je steak silnější, tím delší bude doba smažení (krvavý asi 8 minut, mírně propečený asi 10 minut, propečený asi 12 minut). Po obrácení osmaženou stranu osolíme, později osolíme i druhou stranu.
- 3Steaky upravíme na předehřátý talíř, obložíme plátkem bylinkového másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.