Jelení steak s kaštany
35 min.
Ingredience
- 600gramůJelení maso
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4lžičkyCukr krupice
- 25gramůMáslo čerstvé
- 100gramůKaštanové pyré
- 80gramůZakysaná smetana
- 50gramůSalát hlávkový
- 30mililitrůKoňak Armaňak
- 80gramůKaštany jedlé
- 25mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na oleji osmažíme jelení steaky z obou stran 3-4 minuty z každé strany. Osolíme, opepříme a vyjmeme.
- 2Do jiné pánve dáme cukr a necháme zkaramelizovat. Steaky v něm obalíme, přilijeme brandy a vše necháme v pánvi vychladnout.
- 3Kaštanové pyré smícháme s rozpuštěným máslem a smetanou. Do steaků vytvoříme kapsu a naplníme připravenou směsí a upravíme na salát. Ozdobíme pečenými kaštany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.