Jelení steaky na červeném víně

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
20 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso ze hřbetu odblaníme a nakrájíme na steaky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme drceným jalovcem a olejem a necháme chvíli rozležet.
  • 2
    Potom maso ovineme delšími plátky slaniny a upevníme špejlí. V pánvi na oleji steaky opečeme po obou stranách a přendáme na nahřáté talíře.
  • 3
    Do výpeku na pánev přidáme máslo, rozehřejeme a zalijeme vínem. Krátce povaříme. Vzniklou šťávou přeléváme steaky.
  • 4
    Podáváme s opečenými bramborami a nakládanými houbami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.