Jelení steaky na červeném víně
35 min.
Ingredience
- 600gramůJelení maso
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 100gramůAnglická slanina
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno portské
- 1lžičkaJalovec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
20 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso ze hřbetu odblaníme a nakrájíme na steaky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme drceným jalovcem a olejem a necháme chvíli rozležet.
- 2Potom maso ovineme delšími plátky slaniny a upevníme špejlí. V pánvi na oleji steaky opečeme po obou stranách a přendáme na nahřáté talíře.
- 3Do výpeku na pánev přidáme máslo, rozehřejeme a zalijeme vínem. Krátce povaříme. Vzniklou šťávou přeléváme steaky.
- 4Podáváme s opečenými bramborami a nakládanými houbami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.