Jelení závitky plněné mletým masem
90 min.
Ingredience
- 1kilogramJelení kýta
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaCukr krupice
- 150gramůProtlak rajčatový
- 0,25lžičkaSůl
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- Na jíšku
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMáslo čerstvé
- Na mleté maso
- 300gramůMaso mleté - mix
- 1kusCibule
- 2kusyRohlíky bílé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 0,25lžičkaTymián sušený
- 0,25lžičkaSůl
- Na papriky
- 2kusyPaprika zelená
- 2gramyMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
46 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem, jednu cibuli nakrájíme najemno, zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, jednu cibuli nakrájíme na plátky, kopr jemně nasekáme. Papriky zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle.
- 2V míse smícháme mleté maso s vymačkanými rohlíky, drobně pokrájenou cibulí, tymiánem, solí a vejci.
- 3Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a potřeme masovou směsí. Plátky zavineme a ovážeme nití.
- 4V kastrolu na oleji zpěníme plátky cibule a zeleniny, přidáme závitky a orestujeme. Poté podlijeme vývarem, přidáme koření, rajčatový protlak a dusíme, až je maso měkké.
- 5Závitky vyjmeme, ke šťávě přilijeme horkou vodu, zašleháme jíšku a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku propasírujeme přes síto do čistého kastrolu. Přimícháme osmaženou papriku, kopr, sůl, cukr, závitky bez nití a necháme je v omáčce provařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.