Jelení závitky plněné mletým masem

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
46 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem, jednu cibuli nakrájíme najemno, zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, jednu cibuli nakrájíme na plátky, kopr jemně nasekáme. Papriky zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle.
  • 2
    V míse smícháme mleté maso s vymačkanými rohlíky, drobně pokrájenou cibulí, tymiánem, solí a vejci.
  • 3
    Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a potřeme masovou směsí. Plátky zavineme a ovážeme nití.
  • 4
    V kastrolu na oleji zpěníme plátky cibule a zeleniny, přidáme závitky a orestujeme. Poté podlijeme vývarem, přidáme koření, rajčatový protlak a dusíme, až je maso měkké.
  • 5
    Závitky vyjmeme, ke šťávě přilijeme horkou vodu, zašleháme jíšku a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku propasírujeme přes síto do čistého kastrolu. Přimícháme osmaženou papriku, kopr, sůl, cukr, závitky bez nití a necháme je v omáčce provařit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.