Jemná bramborová polévka
45 min.
Ingredience
- 70gramůCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 250mililitrůMléko polotučné
- 4krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
784 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli pokrájíme na drobné kousky, zpěníme na másle a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem a přivedeme v varu.
- 2Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, osolíme a vaříme do změknutí brambor.
- 3Vařené brambory v polévce rozmačkáme na kaši, do polévky přilijeme mléko a opět uvedeme k varu.
- 4Poté sejmeme z plotny a vmícháme do polévky rozmíchaný vaječný žloutek.
- 5Servírujeme s nasucho opečenými kostičkami chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.