Jemná bramborová polévka

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
784 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli pokrájíme na drobné kousky, zpěníme na másle a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem a přivedeme v varu.
  • 2
    Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, osolíme a vaříme do změknutí brambor.
  • 3
    Vařené brambory v polévce rozmačkáme na kaši, do polévky přilijeme mléko a opět uvedeme k varu.
  • 4
    Poté sejmeme z plotny a vmícháme do polévky rozmíchaný vaječný žloutek.
  • 5
    Servírujeme s nasucho opečenými kostičkami chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.