Jemná dýňová polévka

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni rozkrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádra a omyjeme. Mrkev očistíme a opláchneme. Dýni i mrkev nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme najemno.
  • 2
    Olej rozpálíme ve větším hrnci, přidáme cibuli, česnek a smažíme asi 1 minutu. Přidáme dýni s mrkví a dusíme 3 minuty, přilijeme vývar, kokosové mléko a nasekaný zázvor. Přiklopíme a dusíme při střední teplotě asi 25 minut.
  • 3
    Přilijeme pomerančovou šťávu a zeleninu rozmixujeme. Polévku dochutíme javorovým sirupem, solí a pepřem. Pokud je polévka příliš hustá přilijeme vývar. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.