Jemná ječná polévka
45 min.

Ingredience
- 100gramůKroupy ječné
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
126 mg
Postup přípravy
- 1Ječné kroupy propereme ve vodě, zalijeme čerstvou vodou a necháme pozvolna vařit asi 25 minut, až jsou kroupy měkké. Osolíme, opepříme, vložíme do polévky 2 velké lžíce másla a na závěr vmícháme žloutky, 2 minuty povaříme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.