Jemná nádivka s kuřecími prsíčky a pažitkou
60 min.
Ingredience
- 2lžíceKopřiva
- 1kusSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 450gramůKuřecí prsa
- 1lžíceOlej stolní
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 6kusůRohlíky bílé
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
16 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
490 mg
Postup přípravy
- 1Prsíčka naklepeme, osolíme a na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách. Po vychladnutí maso nakrájíme na kostičky.
- 2Rohlíky nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem, přidáme kousky masa, kopřivy, muškátový květ, sůl a rozšlehaná vejce. Směs promícháme a dáme do zapékací mísy vymazané olejem.
- 3Pečeme v předehřáté troubě při mírné teplotě asi 35 minut.
- 4Nádivku podáváme teplou, ozdobenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.