Jemná polévka z brokolice

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
31 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit růžičky z brokolice.
  • 2
    Když máme brokolici uvařenou, odebereme ji z hrnce.
  • 3
    Do vody po uvařené brokolici dáme mléko, pepř, muškátový květ a sůl. Přivedeme k varu a zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z másla a hladké mouky.
  • 4
    Mezitím nakrájíme uvařené růžičky brokolice na malé kousky.
  • 5
    Když se nám voda vaří, přidáme kousky brokolice.
  • 6
    Vaříme 10 minut.
  • 7
    Po uvaření přidáme do polévky šlehačku.
  • 8
    Polévku podáváme dostatečně teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 18. 3. 2016
Jemná polévka z brokolice
Moc dobrá polévka, někdo ji i mixuje a podává třeba s krutonky. Dala jsem jen o něco méně mléka a taky smetany. Část smetany se může i ušlehat a přidat kopeček nahoru na polévku do talíře. Trochu v postupu nerozumím bodu 5., proč znovu ve vodě vařit už uvařenou brokolici. Přidala jsem ji už přímo do polévky. Jinak palec nahoru. 🙂