Jemná smetanová polévka s chřestem

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
795 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Slupky a odřezky z chřestu dáme vařit asi na 1 hodinu do směsi vína a vody, ve které jsme rozdrobili kostku bujónu.
  • 2
    Kousky chřestu, které hodláme použít do polévky, nejprve orestujeme na másle a potom ho uvaříme v páře a zchladíme v ledové vodě. Vývar necháme vyvařit na poloviční množství tekutiny, potom ho rozmixujeme a přepasírujeme ho přes jemné síto. Na závěr rozmícháme v polévce žloutek, polévku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a posypeme sekanou petrželkou. Polévku servírujeme teplou. Každý talíř při podávání ozdobíme lžící čerstvě ušlehané šlehačky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.