Jemná smetanová polévka s chřestem
95 min.
Ingredience
- 100gramůChřest bílý
- 4kusyChřest zelený
- 1litrVoda pitná
- 200mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 150mililitrůSmetana sójová
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kostkaBujón zeleninový
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
795 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Slupky a odřezky z chřestu dáme vařit asi na 1 hodinu do směsi vína a vody, ve které jsme rozdrobili kostku bujónu.
- 2Kousky chřestu, které hodláme použít do polévky, nejprve orestujeme na másle a potom ho uvaříme v páře a zchladíme v ledové vodě. Vývar necháme vyvařit na poloviční množství tekutiny, potom ho rozmixujeme a přepasírujeme ho přes jemné síto. Na závěr rozmícháme v polévce žloutek, polévku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a posypeme sekanou petrželkou. Polévku servírujeme teplou. Každý talíř při podávání ozdobíme lžící čerstvě ušlehané šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.