Jemná špenátová polévka
40 min.
Ingredience
- 20gramůČesnek
- 1litrVoda pitná
- 200gramůZelenina kořenová
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 4lžíceBurisony
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceMouka rýžová
- 1kusPolévkové kostky Vitana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
575 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé špenátové listy nejdříve probereme a zbavíme povadlých listů. Kořenovou zeleninu si omyjeme a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu. Po dosažení varu přidáme propasírovaný česnek, kostku zeleninového bujónu a sůl. Vaříme na mírném ohni 20 minut. V trošce vody si rozkvedláme rýžovou mouku a pomalu vléváme do polévky. Ještě krátce povaříme a hrnec odstavíme. Polévku vlijeme do mixéru a rozmixujeme na krémovou konzistenci. Nakonec zjemníme panenským olejem.
- 2Na talíři polévku zdobíme rýžovými burisony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.